پیشگیری یا کنترل دیابت در کاهش خطر ابتلا به سرطان و مرگ نقش دارد

نتایج مطالعه ی the NIH-AARP Diet and Health نشان داد که مردان مبتلا به دیابت در معرض خطر کمتری در ابتلا به سرطان پروستات هستند اما خطر ابتلا به سایر سرطانها برای همه ی افراد (زن و مرد) مبتلا به دیابت نسبت به افراد غیر دیابتی بالاتر است.

 داده های این تحقیق در صدودومین نشست سالانه AACR در اورلاندو (2 تا 6 آوریل) ارائه گردید. این داده ها ارتباط دیابت و خطر مرگ بر اثر سرطان را نشان می دهند. نتایج مطالعات قبلی که توسط پرفسور Gabriel Lai از انستیتو ملی سرطان انجام شد، ارتباط دیابت و افزایش خطر برخی سرطانها نظیر سرطان کلورکتال، پانکراس و کبد را مشخص کرد.

 به گفته ی پرفسور Gabriel Lai: نتایج تحقیقات ما نشان می دهد که شواهد زیادی دال بر تأثیر مقادیر غیر طبیعی انسولین و سیگنال های گلوکز در آغاز سرطان و پیشرفت آن وجود دارد. انجام ورزش، رعایت رژیم غذایی و داشتن وزن سلامت برای  پیشگیری از دیابت فواید بی شمار دیگری را به همراه دارد. نتایج تحقیقات ما بیانگر این فواید در کاهش ابتلا و مرگ و میر ناشی از انواع خاصی از سرطان است.

پرفسور Lai و همکارانش با استفاده ازداده های پرسش نامه های پاسخ داده شده توسط بیش از 500 هزار زن ومرد سفید پوست غیر هیسپانیک با سنین 50 تا 71 سال ، یک مطالعه ی prospective  را طراحی کردند.از سال 1995 تا 1996 شرکت کنندگان به پرسش نامه هایی در مورد تغذیه ، شیوه ی زندگی و دیابتی یا غیر دیابتی بودن پاسخ دادند. سپس محققین  بیماران را در بین این افراد به مدت 11 سال بررسی و پیگیری نموده و نتایج آماری این تحقیق را ارائه دادند .

نتایج نشان داد که دیابت سبب افزایش سرطان در زنان به میزان 8 درصد و کاهش سرطان در مردان به میزان 4 در صد می گردد.

در تحقیقات قبلی، کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان دیابتی گزارش شده بود ، بهمین علت محققین بر این بارو بودند که شاید علت آن کاهش میزان تستوسترون در افراد دیابتی باشد. بعد از حذف سرطان پروستات از این ارزیابی، دکتر Lai و همکارانش دریافتند که دیابت سبب افزایش سرطان به میزان 9 درصد در بین مردان می شود. در مورد مرگ و میر بر اثر سرطان آنها دریافتند که دیابت سبب افزایش خطر مرگ و میر به میزان 11 درصد در بین زنان و 17 درصد در بین مردان می شود.

 دکتر Lai می گوید: این خطرات به نظر می رسد مستقل از سایر فاکتورهای خطر سرطان مانند چاقی و مصرف دخانیات است. بعد از ارزیابی محل سرطان، محققین دریافتند که دیابت سبب افزایش خطر ابتلا سرطان کولون، رکتوم و کبد در بین مردان و زنان می شود. در مردان، دیابت سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان پانکراس و مثانه می شود و در زنان سبب افزایش خطر سرطان معده، مقعد و اندومتررحم می شود. ارتباطی بین دیابت با سرطان ریه، پوست و سایر انواع دیگر سرطان یافت نشد.

دکتر Lai می گوید: هنوز مطالعات تکمیلی دیگری برای مشخص شدن مکانیسم های بیولوژیکی دخیل در این مسئله مورد نیاز است.

منبع: www.sciencedaily.com